Студентът Венцислав Захариев представи изложба „Изкуството е пътят“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Във фоайето на Първи учебен корпус на Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе открита изложба „Изкуството е пътят“ на Венцислав Захариев, студент във втори курс, специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“. Това е четвъртата самостоятелна изложба на младия художник. Експозицията включва 15 творби – графика, живопис, дърворезба, пластика и рисунки. Тя представя творческите търсения на талантливия студент, неговите образни и жанрови предпочитания, постигнати с разнообразни материали и техники.

Изложбата бе открита от ръководителя на катедра „Изобразително изкуство“ проф. д-р Емил Куков. Проф. Куков сподели, че е приятно изненадан от творбите на младия художник.
„Венцислав Захариев ни показва, че работи в различни насоки, днес ни е представил творби в различни жанрове и видове. Авторът експериментира с различни техники“, каза проф. Куков. Той подчерта, че заглавието, което е избрал студентът е изключително интересно и отбеляза, че изкуството е това, което ще ни спаси и ще ни помогне да направим живота по-хубав.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене