Манолова: С лица като Габровски Борисов се надява да забравим как управляваше 12 години

„С лица като Габровски Борисов се надява, че ще забравим как управлява 12г, как мачкаше бизнеса и хората. Но зад въпросния професор отново ще стои същата конструкция. Борисов няма да му остави свободата да си назначава министри, да управлява, да провежда своя самостоятелна политика. Ако изобщо има шанс да стане премиер, ще е поредната кукла на конци, дърпана от софийските предградия на Банкя.“

Това заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова в живо излъчване във фейсбук канала на fakti.bg. По думите ѝ, ако изберем правителство предложено или подкрепено от ГЕРБ ще гледаме още от същото – това, в което живяхме 12 години. А такова правителство ще е предателство към бъдещето на децата и на младите българи.

Според Манолова отговорност на ПП е, че за много хора хартиената групировка (ГЕРБ, БСП, ДПС) с модела на ГЕРБ и ДПС започна да изглежда приемлив за много хора. „Но 12 години не се забравят толкова лесно и не един професор, 10 да извади Борисов, няма да забравим какво е ГЕРБ на Борисов и какво причиниха на българите.“ – категорична беше лидерът на Изправи се България. Тя разкритикува всички партии от четворната коалиция, където бяха не само ПП, но и групата на Нинова, която усвояваше модела на Борисов. Както и ДБ, които само останаха с приказките за съдебна реформа.

Според Лидера на Изправи се България, ако не е бил Радев да им даде шанс и да ги хвали, нямаше Продължаваме промяната да направят никакъв резултат. Но допълни: „Отказвам да приема, че боят, който отнасят Продължаваме промяната следва да легитимира хартиената групировка.“

„Президентът е длъжен да наложи вето върху връщането на хартията.“ – заяви Манолова и отново го призова да направи това. По думите ѝ не може да се вярва на Борисов за това как ще гласуват неговите хора, ако се наложи вето над закона, защото той многократно се измята от ангажиментите си. Мая Манолова определи като неистов стремеж на ГЕРБ, ДПС е да си осигурят едни 200-300 хил. гласа отгоре с хартиената бюлетина. И влизането им в изпълнителната власт сега би им дало допълнителни механизми и за местните избори догодина. Според нея на следващите избори ще има погром в полза на брокерите на гласове и това е позорно петно, което Нинова е лепнала върху парламентарната си група.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене