Комисията по външна политика одобри взимането на нов външен дълг

народното събраниеКомисията по външна политика прие Законопроекта за ратификация с 9 гласа „за”, 3 „против” и 5 „въздържал се”. Това каза за Агенция „Фокус” Джема Грозданова, народен представител от ПГ ГЕРБ, председател на Парламентарната комисия по външна политика.

„Всички депутати от „БСП лява България” гласуваха „против”. Народните представители от ДПС гласуваха „въздържал се”. Въздържаха се и депутат от Патриотичния фронт и друг от БДЦ. Всички депутати от ГЕРБ потвърдиха, както и Настимир Ананиев от Реформаторски блок”, заяви Грозданова. Тя подчерта, че Борис Станимиров не е гласувал, тъй като е обявил пред Грозданова конфликт на интереси.

„Това е резултатът от гласуването . Разликата дойде от това, че Красимир Богданов от Патриотичния фронт заяви гласа си чрез Юлиан Ангелов, но всъщност има отсъствие в комисията. Той не се е подписал в присъствения списък и затова няма как да гласува”, посочи Грозданова.

Тя обясни, че именно заради това първоначално е имало 6 гласа „въздържали се”, но сега те стават 5. „Изготвена е преписка до деловодството, обяснено е положението и докладът е променен, съответно че Комисията по външна политика приема законопроектът”, каза още Грозданова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене