Студенти си спомниха за великия актьор Стефан Данаилов в РБ „Димитър Талев

Студенти си спомниха за великия актьор Стефан Данаилов в РБ „Димитър Талев“
Студенти от трети курс в специалност „Актьорско майсторство“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“ присъстваха на презентация, посветена на 80-годишнината от рождението на великия актьор Стефан Данаилов-Ламбо /роден е на 9 декември 1942 г./. Граждани също уважиха събитието, което се проведе в Библиоклуба на Регионална библиотека „Димитър Талев“-Благоевград.

Катя Недева от отдел „Изкуство“ разказа накратко за живота, делото и успехите на Стефан Данаилов. Тя подчерта, че той е бил не само огромен талант в света на киното, театъра и телевизията, но преди всичко през целия си живот е останал голям човек, готов винаги да помогне на околните. Затова и Стефан Данаилов става един от най-обичаните актьори, превърнал се в легенда още приживе със своите над 150 роли.
Популярността му идва още след участието му във филма „Първия куриер“, но избухва с огромна сила, когато на телевизионния екран се появяват сериите на филма „На всеки километър“, където е в ролята на майор Деянов.

Студентите изгледаха с интерес откъс от интервю, в което Мастъра /така го наричат неговите студенти/ говори за своите мастърчета, както пък той се обръща към своите възпитаници. „Те са красиви, талантливи и умни. Аз само ги уча на професионализъм. За мен е удоволствие е да доставям удоволствие на останалите“, изповядва великият Ламбо, който не само дава съвети и уроци на студентите си, но и се грижи за тях като за свои деца. Затова между него и тях се създава една много силна връзка, която остава такава до края на живота на големия български актьор, които ни напусна преди три години.

Младежите видяха в края на събитието и част от култовия филм „Дами канят“, където Стефан Данаилов е в ролята на автомобилен инструктор, за когото „избухва война“ между дамите, които се учат да шофират.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене