ВИДЕО: В навечерието на Никулден, запалиха в Гоце Делчев празничните светлини на коледната елха

6

Честта да включи първа светлините тази година, се падна на ученичката от Второ ОУ „Гоце Делчев“, Борислава Пеева. С концерт от коледно-новогодишни песни и танци, деца от всички детски заведения в града, дадоха началото на зимните празници.

Да се прави първото включване на светлините на коледната елха на централния площад при особено празнична атмосфера в Гоце Делчев е традиция от няколко години. Ритуалът се превърна и в преглед на най-доброто, научено от децата в петте детски заведения в града. Коледни и новогодишни песни, танци и стихчета, със завидна артистичност, поднесоха малчуганите за стотиците граждани, дошли на площада.

По традиция, общинската администрация след консултации с училища и културни институции, определя личността с особен принос за популяризирането и издигането авторитета на общината през изтеклата година, която да включи ритуално празничните светлини на елхата на централния площад. Тази година, честта бе дадена на седмокласничката Борислава Пеева.

С първото включване светлините на коледната елха, небето над Гоце Делчев грейа и от красиви фойерверки, с което бе даден стартът на празничната програма на коледно-новогодишните тържества в Неврокопско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене