До 17 януари бизнесът в Кюстендил с договор за третиране на отпадъците си

17 януари е крайният срок, до който бизнесът трябва да представи в общинската администрация договори с оторизирани фирми за третиране на отпадъците. Това каза на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

„Знаете, че не коригирахме такса смет за предприемачите и бизнеса, защото всеки от тях трябва да има договор с фирма, която да третира отпадъците и те да бъдат предавани. Преди повече от година сме изпратили писма и очакваме да ни бъдат предоставени отговорите. В срок но 17 януари очакваме окончателно всеки да представи в общинска администрация договорите си с фирмите, които са оторизирани да третират отпадъците“, каза Петър Паунов.

По думите му след тази дата ще започнат проверки, съобразно Закона за управление на отпадъците. Тогава ще бъде изградена изцяло новата система за преработка на отпадъците, площадката е на филиалния етап. Тя трябва да бъде готова до края на годината, а след това ще се премине към процедурите за въвеждане в експлоатация. Тази седмица ръководството на Общината ще изчака желаещи да оперират инсталациите, ако няма – ще се създаде общинско дружество за управление. Около 30 души ще бъдат ангажирани в работата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене