Откриват уникален музей в Капатово за ретро коли, возили Юрий Гагарин и Фидел Кастро

 

Музеят за ретро автомобили в петричкото село Капатово отвяра врати днес. Той се намира до винарска изба „Златен Рожен“ и е на площ от 660 кв. м. Първоначалната експозиция, която включва 28 автомобила и 20 мотоциклета, ще може да се види в дните от вторник до неделя между 11,00 и 18,00 часа. Дава се възможност и на други собственици да изложат своите колекции пред ценителите на ретро колите. Целта на инициаторитее тук да е място за споделяне на информация и знания. Посетителите ще имат възможност и за тестдрайв, за да почувстват характера и лукса на тези коли.

Официалното откриване днес ще е в присъствието на колекционери от България и региона, Гърция и Сърбия. Ще бъде реализирано единствения по рода си „Класик кар тур“, съчетаващ вино, спа и ретро коли. Инициативата се реализира със съдействието на Община Сандански, винарска изба „Златен рожен“, СПА хотел „Спартак”, Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански, както и на местния Авто мото клуб „Класик”.

Експозицията в музея е разделена на четири секции. Изложени са и първите два автомобила на НСО, уникални със своята история. С тях в България са посрещнати знаменитости като Юрий Гагарин и Фидел Кастро”.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене