Ексклузивно! Световният вицешампион по натурален културизъм Таня Янева пред Топ Преса: Каквито и мечти да имате просто работете за тях ежедневно и в един момент те няма как да не се случат в голям мащаб

Крум Томчев и Таня Янева от Гоце Делчев са новите световни вицешампиони по натурален културизъм, писа Топ Преса още снощи. Двамата гоцеделчевски спортисти представиха България на Световното първенство по натурален културизъм в Кордоба, Южна Испания на 5 ноември. по този повод репортери на медията, потърсиха чаровната Таня Янева за коментар и повече подробности. 

Здравей Таня, благодарим ти, че прие да дадеш интервю пред голямата ни аудитория.Целият екип ти честитим титлата,това е световен приз. Разкажи ни как се чувстваш?

-Чувствам се добре и неочаквано всъщност. Аз отидах със съвсем друга идея на самото състезание ,участвах някак си на шега то пък взе,че състезанието беше на моя страна и се завърнах със сребърен медал – съвсем неочаквано,чувствам се много добре,страхотно и различно…

Разкажи ни за пътят към победата,за подготовката,лишенията и трудностите през който си преминала?

-Подготовката започна доста отдавна всъщност,но аз бях решила да се предизвикам още с първото ми състезание по силовия трибой и там където по-рано през тази година станах златен шампион на България . След това продължих да се подготвям и да тренирам съвсем нормално, до момента в който преди четири месеца реших, че ще изляза заедно с Крум ,както вече сме споменавали ходихме на един семинар който ми засили интереса към самото състезание ,общо взето започнах да се готвя като на шега.

Как съумявате да погасявате разходите си все пак това е скъп спорт. Имате ли спонсори, които ви помагат?

-За сегашното състезание нямахме спонсори,за по-ранните състезания сме имали, наистина е трудно. Спорта е скъп,за съжаление всичките ни състезания са свързани с много път и транспортни разходи ,но когато имаш цели и ги преследваш и когато силно искаш нещо нещата се нареждат и винаги се получава така,че да имаме възможност да пътуваме,всъщност нашите спонсори са нашите клиенти с който работим за което много им благодаря.

Какво е твоето послание към тези който се колебаят да се занимават с такъв тип спорт ?

-Аз бих казала,че този тип спорт е голямо предизвикателство,това е нещо което е било напълно невъзможно в моите очи,когато стъпих за първи път на сцената с Крум и участвах в неговата подготовка си казах „Боже Мили как изобщо свикват с това напрежение,с това натоварване,как изобщо могат да се сдържат да не ядат каквото и да било,как се справят като жени,защото много голяма част от тях са и майки.Но може би желанието е голямо нещо и може би поставените цели,и когато излезнеш и видиш нещо толкова грандиозно,това все пак е световната сцена и там идват хора от цял свят и ти се вижда нещо много голямо и страшно,когато го разделиш на малки хапки,на малки стъпки и на малки цели тогава,цел по-цел просто стигаш до крайната и най-голяма цел.Бих посъветвала всеки и не само в спорта ,каквито и мечти да имате просто работете за тях ежедневно и в един момент те просто няма как да не се случат в голям мащаб.

Какво да очакваме от теб за в бъдеще?

-Аз съм импулсивен човек и никога ,не знам какво ще се случи утре,може да се събудя и да реша,че искам още да се състезавам,може би не,не знам то времето ще си покаже, но със сигурност ми харесва,тези подготовки ме държат през цялата година стегната,ние така или иначе тренираме. Все пак това ни е работата,но ще си покаже дали ще продължа като състезател или ,ще започнем да помагаме на други състезатели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене