Кметът Николай Георгиев събира на една маса общински управници и журналисти

Кметът на Кресна Николай Георгиев събира на конференция колеги от областта и журналисти, за да се стиковат взаимодействията между тях.

„Регионални медии и местни власти“ ще се проведе на 18 ноември. Посредник е Съюзът на българските журналисти.

„Покани за участие съм отправил и към моите колеги – кметове на общините, членуващи в СЮЗО. Приветствие към участниците ще бъде направено от Комисията по медии в 48-то Народно събрание“, обяви Георгиев.

Предвидени две кафе паузи и блок маса, на която в обедната почивка ще може в неформален разговор да се дискутират теми, които не са част от официалния дневен ред.

„Идеята за провеждането и реализацията на конференцията е следствие от натрупваните ежедневно, но неразрешени проблеми в комуникацията между местните власти и медиите. Законово-регламентираните правила за достъп до обществена информация са само едната страна на медала в този процес. Далече по интересна е другата, където взаимодействието ни трябва да се осъществява с необходимата представителност и на базата на морално-етични норми, които гарантират обществения интерес за обективна и вярна информация и които недопускат появата на фалшиви новини или дори маразъм в нашите отношения. Очевидно, въпросът се нуждае от открита и честна дискусия, основана на равноправие и проведена с необходимата степен на сериозност и диалогичност“, обясни кресненският кмет.

Представителите на четвъртата власт ще се запознаят Етичния кодекс. Ще се повдигне завесата върху щекотливия въпрос за цената на истината в отношенията медии-власт. Участието се потвърждава до 11 ноември.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене