Кметът Илко Стоянов откри детски фолклорен фестивал „Хайде на хорото“ в Благоевград, срещна се и с възрастните хора в Дома „Св. Петка“

В истински празник се превърна танцовият фолклорен фестивал „Хайде на хорото“, който се проведе в двора на ДГ №3 „Детелини“ в Благоевград. В събитието с прекрасни тематични изпълнения се включиха възпитаници от всички детски градини и от ЦЛТРДБ.
Сред гостите на фестивала бяха кметът на Благоевград Илко Стоянов, Симона Митова, директор на Дирекция „Образование“ към Община Благоевград и Богдана Костадинова, директор на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

„За мен е радост да виждам децата усмихнати, да танцуват и да пеят. Това ни дава надежда и възможност да градим един по-добър свят за в бъдеще, когато ще дойде време и вие да се грижите за нас възрастните. Пожелавам успех на всички участници“, каза кметът Илко Стоянов и откри фестивала.

Сътворената цветната танцова магия по време на форума, организиран от ДГ №3 „Детелини“ със съдействието на Община Благоевград, предизвика усмивки и сред журито, което отличи с грамоти и награди всички изпълнители.
Идеята на фестивала „Хайде на хорото“, част от Програмата за детето за 2023 г, е да поддържа ценностите и приятелството сред малчуганите, както и да насърчава таланта в областта на народното творчество.

Непосредствено след детския празник кметът посети и Дома за стари хора „Св. Петка“ в кв. „Струмско“ в Благоевград. „ Радвам се, че ви намирам в добро здраве. Хубавата новина е, че Община Благоевград усилено продължава да работи за изграждането на новата сграда към Дома за стари хора, както и за реновирането и подобряването на условията тук. Реформата, която предстои е само за добро“, каза Илко Стоянов, след което се срещна индивидуално с всеки един от ползвателите на социалната услуга и отговори на въпросите им.
Сред гостите в Дома бе и Емилия Халилова, директор на Дирекция „Социална и жилишна политика“ към Община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене