УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В БЕЛИЦА

В петъчния последен ден от работната седмица Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ организира празничен ден посветен на 1 ноември – Денят на народните будители. Защото първи ноември е един наистина важен и специален ден за нас българите. За много други народи е просто дата в календара, но за нас той е Денят на народните будители. И всяко дете трябва да знае това.

Четвъртокласниците на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Белица водени от учителите Надежда Дюлгерова и Зарифка Илан се запознаха с делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията ни.
Специално място в открития урок, изнесен от гл. библиотекар Катя Веселинова, зае живота и делото на Паисий Хилендарски. Тази година цяла България отбелязва 300 години от неговото рождение и 260 години от написване на малката книжка „История славянобългарска“. Книга малка по-обем , но с огромно съдържание и значение за българския народ.

В следобедните часове читалището посрещна и третокласниците на средното училище. Специална презентация изготвена от библиотекаря на детския отдел на библиотеката Антоанета Шондрова и аниматора Костадинка Лардева, запозна малчуганите с народните будители. Рисунки с тема „Народните будители“ подготвени от третокласници в училището с ръководител Мая Джембазка бяха експонирани в специална изложба, чието заглавие децата сами оцветиха и сглобиха.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене