Фирмата на Т. Мечев ще доставя топъл обяд на нуждаещи се в община Гоце Делчев

Фирма „МЕЧЕВ” ЕООД на Тома Мечев от Гоце Делчев ще доставя топлия обяд на 600 нуждаещи се, пребиваващи на територията на община Гоце Делчев. Начинът на възлагане на обществената поръчка „Приготвяне на топъл обяд за нуждаещите се лица на територията на община Гоце Делчев по програма „Храни и основно материално подпомагане 2021-2027”, обявена от кмета Владимир Москов, бе по пряко договаряне. Покани за участие в надпреварата бяха изпратени на местните фирми „МЕЧЕВ“ ЕООД на Тома Мечев, „БиДиДжи-2017“ ЕООД  на Иван Горанов и „НЕПАР“ ЕООД на Петър Николов. Фирмата на Мечев е определена за изпълнител на поръчката със 100 точки, на второ място е класирано дружеството на Горанов с 65 точки и на трето е П. Николов с 55 точки.

Мечев следва ежедневно да приготвя и доставя топъл обяд, включващ супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт/плод, на 600 нуждаещи се в рамките на всеки работен ден от седмицата за периода на договора за обществена поръчка. Общият брой на порционите топъл обяд, които следва да доставя, е 234 600 броя.

Община Гоце Делчев отпуска за изпълнението на поръчката 803 270,40 лв. без ДДС, или 963 924,48 лв. с ДДС. Порцията топъл обяд ще струва на общината 3.20 лв. с ДДС, като са предвидени и 7% от стойността по разходите за транспорт и съхранение. Предвид високата инфлация, от администрацията на кмета Москов поясняват, че има възможност за увеличение цената на единичната порция, в случай обаче че финансиращата програма го реши. Цената може да бъде променяна нееднократно, като общата сума на увеличенията няма да надвишава 20% от единичната стойност на порцион топъл обяд, обясняват от общинската администрация.

Любопитен факт е, че договорът между Владимир Москов и фирмата „МЕЧЕВ“ ЕООД ще бъде сключен под условието на чл. 114 от Закона за обществените поръчки за отложено изпълнение поради липса на осигурено финансиране към момента на обявяване на процедурата. Договорът ще влезе в сила след писменото уведомяване от община Гоце Делчев за получено финансиране, поясняват от югозападната община.

Срокът на поръчката е 19 месеца, като е предвидена и опция  за удължаване за неповече от 3 месеца./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене