Горският от Осиково Джемал Инузов отстреля 283 килограмов глиган

Голяма слука споходи ловджиите от дружинката в Осиково с председател Красимир Соленков, които се похвалиха с отстрелването на Царя на Родопите.

Авджиите от гърменското планинско село завършиха поредния си ловен излет с трофеен глиган, който веднага след отстрела му бе претеглен акуратно и кантарът показа 283 кг. Майстор на точния излет бе горският Джемал Инузов, който повали животното в местността Караджовица, където този път бе заложена пусията. Това се случи само с един изстрел на ловна карабина на героя на деня, която повече от 25 години не предава своя притежател. За добрата слука допринесоха и останалите членове на групата, сред които и младата вълна в лицето на Халил Кескинев и Абдула Ахмед.

Веднага след лова животното бе одрано, а порциите с месото бяха разделени според стария ловен обичай по равно за всеки. Разбира се, че главата бе „бонус“ според традицията за майстора на този лов Джемал Узунов. По време на „операцията“ бе отделена част от месото, която бе изпратена за изследване. На последвалата оперативка авджиите взеха решение бивните от прасето да бъдат изпратени до Националния ловно-рибарски съюз и да кандидатстват за златен медал тази година. Всички бяха единодушни за това решение, след като според първоначалния оглед глигите са с дължина над 26 см, колкото е минимумът, за да се включат в надпреварата с техни колеги от цяла България. За целта пред тях стои на дневен ред внимателното им изваждане и обработка, преди да бъдат представени в най-висшия орган на авджиите.

Struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене