СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово с участие в VII Национална научнопрактическа конференция

От 19 до 21 октомври 2022 г. в гр. Банско се проведе VII Национална научнопрактическа конференция „Добри педагогически практики в областта на образователната интеграция и образователното приобщаване на деца и ученици от уязвими групи, включително роми“, организирана от МОН и СБУ. Авторитетното научно жури: проф. д.ф.н. Пламен Макариев, проф. д-р Янка Тоцева, проф. д-р Янка Стракова, проф. д.н. Сийка Чавдарова – Костова, доц. Д-р Емил Бузов, доц. д-р Йосиф Нунев и д-р Лало Каменов, след проведения конкурс номинира най-стойностните доклади на преподаватели от цяла България. В нея 50 учители от цялата страна представиха добри педагогически практики.

Добрата практика на старши учител по български език и литература Заприна Глушкова от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, за трети път намери място сред номинираните. Докладът на тема „Да възпитаваш в родолюбие“ представи как учениците от уязвими групи с нисък социален статус развиват умения за придобиване на общи хуманни ценности, формиращи общественоотговорна личност, и то с помощта на ИКТ технологиите.

Авторите, отличени за най-висок принос в практиката, бяха наградени по време на конференцията от Мария Гайдарова, заместник-министър на образованието и науката, която каза:
“Поздравявам Ви за професионалната работа, внимание и обич към децата, за индивидуалния подход към всеки ученик, който се нуждае от образователно приобщаване и подкрепа. Споделянето на добри практики е начин да се развива професионалната ви общност в партньорство с местна власт и висши учебни заведения. Това е начин да се подобри и качеството на образованието, да се стимулира регулярната комуникация с родителите, да се мотивират учениците за по-добри резултати. Ваша е заслугата да станем свидетели днес на толкова добри и иновативни практики в областта на интеркултурното образование”.
Тя посочи още, че Министерството на образованието и науката осигурява необходимите условия за приобщаващо образование и за образователна интеграция на децата и учениците

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене