В Сатовча скочиха срещу продажбата на две ветеринарни лечебници

Общинският съвет в Сатовча изпрати протестна декларация до министерството на земеделието, до Българската агенция по безопасност на храните и до областния управител на Благоевград, с която настояват ветеринарните лечебници в селата Слащен и Вълкосел да не бъдат продавани.

Двете сгради и в момента се използват за нуждите на ветеринарните лекари, които лекуват животните на стопаните в общината.

“Достигналата до нас информация за подготвяна продажба на сградите създаде напрежение сред хората, тъй като двете лечебници обслужват стопаните във Вълкосел, Слащен, Туховище и Годешево. Държим сградите да запазят своя статут. Освен това са строени по времето на ТКЗС с труда на населението, а в началото на 90-те години се прехвърлят на Ветеринарната служба в Благоевград“, коментира д-р Ивайло Моллов, председател на Общинския съвет в Сатовча.

В момента двете ветеринарни лечебници са държавна собственост и се поддържат от ветеринарния лекар. В едно от помещенията дори има апартамент за нуждите му, макар че той предпочита да пътува и не го ползва.

“Не е продадена нито една лечебница в страната. На тези, които не се ползват, са спрени тока и водата, но никаква процедура за продажба не е задействана”, твърди директорът на областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград д-р Михаил Бащавелов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене