Хем боли – хем сърби! Кметът на Горно Дряново иска да осигури участъци за дърва – горските катеторични – нали беше вододайна зона?

Призив на прехваления кмет на Горно Дряново към началниците на госрските участъци отново изправя на нокти селото.

От известно време насам местният управник прави всичко по силите си за да осигури участтъци за добив на дърва в района на селото. Понеже има недостиг на подобни участъци, той се е обърнал към централата на управлението в Благоевград и поискал да му бъдат осигурени такива за нуждите на неговите съселяни. Казусът е меко казано странен. Цяло лято същият този кмет на красивото гърменско селце, орева юрталъка, внушаваше и се бореше да докаже, че горите около селото са неговата вододайна зона и никой няма никакво право да ги реже. Сега обаче идва зимата, на хората са им нужни дърва и той пита – от къде да ги добиваме? Демек – отпред каруца – отзад магаре.

Хем боли – хем сърби! 

Горските вдигат ръце и отказват да дадат участъци за добив на дърва в посочената от кмета „вододайна зона“ , а той отново плашел с протести. Хората от селото го обичали, всички „умирали“ за него и каквото им кажел това щели да правят. На където ги поведе те тръгвали натам. Трудно обаче ще стане така, зимата горита да се секат за дърва, а лятото да се обявават за вододайни зони. В крайна сметка умението да се управлява е съчетано с далновидност. Факт!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене