Парадокс! Арестуваха петричка бизнес дама, потърсила помощ от полицията срещу шумни младежи

белезници

Бизнес дама от Петрич, съпруга на ексченге, е била арестувана за 24 часа, след като преди това е потърсила съдействие от местните полицаи. Куриозният случай станал на 10-и юли вечерта, но не е огласяван в полицейския бюлетин.
Към 23:30 часа Елка Стоянова се прибирала със съпруга си Георги Стоянов и дъщерята Филка в дома им на ул. „Долна Джумая“ и заварили на тротоара пред къщата си четирима младежи на възраст 22-23 години, които разговаряли на висок тон и плюели семки. Тъй като същия ден бил погребан бащата на бившия полицай, а почти всяка вечер след 23 часа пред дома им се събирали младежи, които слушали музика от колите си и разговаряли на висок глас, Елка направила забележка на четиримата и ги приканила да си ходят. Младежите отговорили, че улицата не е на семейството и да си затворят прозорците.
Жената позвънила в полицията за съдействие. Пристигналите полицаи помолили разправящите се страни за тишина, но жената не спирала да говори, а съпругът й посъветвал колегите си да поискат личните карти на младежите. Подразнени от препоръката и приказките на бизнесдамата, униформените поискали нейните документи, прочели името й на висок глас, а тя насочила словесната си атака към полицаите. На репликата, че ще я задържат, жената сама влязла в патрулката. На младежите и на зрялото семейство са съставени протоколи за полицейско предупреждение да не се саморазправят, но дамата е откарана в полицейското управление в Петрич, където й е издадена заповед за 24-часово задържане за дребно хулиганство.
Още на следващия ден петричкия съде е гледал делото срещу нея за оскърбително отношение и към полицаи. Съдията е поискала оправдателна присъда. След излизането от ареста и след решението на съда Елка Стоянова се обърна към Административния съд в Благоевград за полицейски произвол, но съдията отхвърля жалбата на бизнесдамата. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене