ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА КМЕТА ИЛКО СТОЯНОВ: Ново общинско дружество „Благоевград грийн транс“ поема бъдещите автобусни линии, свързващи кв. „Грамада“ с плажа

Ново общинско дружество „Благоевград грийн транс“ да учредят общинските съветници предлага кметът Илко Стоянов. Идеята е то да стопанисва шестте електробуса и три зарядни станции към тях, които кметският екип успя да договори, за да не загуби общината финансирането за заложения, но оказал се невъзможен за изграждане подлез към кв. „Грамада“ по спечеления от екипа „Камбитов“ проект „Интегриран градски транспорт“.

Електробусите ще обслужват две нови линии, свързващи кв. „Грамада“ и плажа. Ангажимент на новото дружество ще е и въвеждането и експлоатацията на интелигентни транспортни системи, обслужващи обществения транспорт на територията на общината. За управител до провеждане на конкурс за избор на титуляр градоначалникът ще предложи местният парламент да назначи Мирослав Кюпов, който в момента е гл. експерт „Икономическо развитие“ в дирекцията, оглавявана от Гергана Муртова.

Дали новото търговско дружество ще е факт ще стане ясно на сесията на местния парламент в края на октомври. Ако бъде учредено, то ще е 15-ата фирма с общинско участие и 11-ата, на която общината е 100% собственик.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене