Бездомни кучета нападат деца в Мосомище, родители сигнализират, че не се вземат мерки

Бездомни кучета в с. Мосомище нападат деца и възрастни хора, сигнализират потърпевши чрез социалните мрежи. До споделяне на тревожнаите истории и ситуации се стига след като потърпевшите са останали разочаровани, че местната власт не взема мерки или поне не е видно да се работи над пролема.

В тази връзка Топ преса изпрати запитвания до кметсво Мосомище, община Гоце Делчев и депутатът от „БСП за България“ Богдан Боцев. Младият политик реагира пръв. По негови думи жителите на Мосомище не са му казали за проблема с кучетата по време на предизборните срещи. След получаване на сигнала от Топ преса Богдан Боцев се е свързал с екополицията към Общинска администрация Гоце Делчев, откъдето пък се ангажирали да вземат мерки.

Според депутатът Богдан Боцев хората трябва да подават оплакванията си до кметът на с. Мосомище. Потърпевшите обаче твърдят, че това вече са го направили, но резултат не виждат.

Ето каква е ситуацията в Мосомище през очите на пряко засегнати.

Разтревожена майка споделя: „Синът ми бе нападнат и ухапан от бездомни кучета. Какво трябва да стане, за да се предприемат някакви мерки с уличните бездомни кучета в с.Мосомище? Преди две седмици майка ми също беше нападната също от куче. Предприети действия от кметството и общината няма“.

„Аз също имах подобен проблем , изпратих молба и снимки с глудница бездомни кучета, които се разхождат по улиците, реакция- никаква. За съжаление нашите управници и институции се занимават с всичко друго , но не и да бъдат в услуга на обществото.“, коментира друг жител на селото.

„Преди около седмица моят син също беше нападнат от няколко кучета пред магазин „Възход“ и само благодарение на намесата на една от магазинерките не беше ухапан.  Знам за още няколко случая на гонени от кучета деца в последните две седмици. От няколко години подавам многократни сигнали до кметството и изпращат екополицая да ги изгони от мястото на което са, а това не е решение на проблема. Трябваше ли да се стигне до ухапване на дете.“, пита трети, разочарован от местната власт жител на селото.

„В Мосомище е пълно с такива случая, и аз бях при кмета, реакция – никаква“, твърди четвърти участник в развилата се в интернет дискусия по проблема.

„Вчера внучето ми също беше нападнато от кучета, значи проблема е много голям.“, подчертава още една жена.

В Топ преса очакваме отговорите на кметство Мосомище и община Гоце Делчев относно така подадените сигнали за очевидно тревожната ситуация в селото и заплахата, която представляват бездомните кучета за най-уязвимите – деца и възрастни хора.

Снимката е илюстративна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене