Отмениха вековния юбилей на „Пирин“- Благоевград, феновете бесни

Ръководителите на „Пирин“-Благоевград за пореден път вбесиха феновете на отбора. Този път скандалната ситуация е заради отмененото честване на вековен юбилей на „орлетата“. За празнуване на годишнината от общинската хазна дори отпуснаха 50 000 лева плюс субсидията от 450 000 лева.

Странно, но от клуба решиха да празнуват следващата година. Оправдават се с част от ветераните, които не могли да пристигнат този месец, въпреки, че подготовката за 100-годишнината започна още лятото с любопитна изложба от създаването на отбора. Експозицията бе направена със съсдействието на Регионален исторически музей, Сдружение „14-ти Пехотен Македонски полк“, ОФК „Пирин“ – Благоевград, ФК „Пирин лейдис“, ДЮШ „Пирин“, футболните клубове за деца и юноши „Пирин 2001“, Орлетата“ и „Хлапетата“. Специален принос за експозицията имат още Методи Кехайов, Йордан Стоянов и Димитър Керемедчиев, футболни клубове, граждани, дарители и колекционери, чиито културни ценности са представени в изложбата.

„Уважаеми привърженици на „Пирин”, предварително планираното честване на 100-годишнината на нашия клуб за 22.10.2022 г. ще се проведе на 22.04.2023 година. Основната причина за промяната на датата за празника е свързана с невъзможността част от планираните мероприятия да бъдат изпълнени на вече обявената дата. ФК „Пирин” изготви списък с над 200 ветерани, служители и деятели, които държим да станат част от нашето тържество, но голяма част от тях живеят в чужбина. Така провеждането на празника на 22.04. е и възможност за съчетаване с великденските празници, които са седмица по-рано. ФК „Пирин” подготвя много изненади, свързани с юбилея, който ще бъде отпразнуван ведно и с друг важен празник от историята на клуба, а именно 50-годишнината от първото класиране на „орлетата“ в „А” група. Междувременно ще ви информираме за всички дейности, свързани с организацията на празника. Само „Пирин”, публикуваха в социалната мрежа.

Веднага последваха изявления на радетели за благоевградския футбол. Заканиха се, че няма да се съобразят с роководството и ще организират тържества от душата, а не с пари./е новина/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене