Възпитаници на Трето ОУ „Братя Миладинови“ с призови отличия от Международна олимпиада “KИНГС”

През втория срок на учебната 2021/2022 г. ученици от ІІ А, ІІІ Б и ІV Б клас с класни ръководители: Мария Пиргова, Нели Йондева и Емилия Москова, участваха в международната олимпиада „KИНГС”, в която демонстрираха знания по учебните дисциплини – български език, английски език, математика и човекът и природата.
На финалния кръг на олимпиадата учениците успяха по блестящ начин да покажат какво са научили през учебната година и да премерят сили с връстници от пет европейски държави. Експертна комисия в България определи победителите сред 14 000 участници от 350 училища в цялата страна.

В състезателна секция „Български език“ Илия Кирев от ІV Б клас успя да пребори огромната конкуренция и напълно заслужено завоюва почетното І място, а Иван Макриев и Ангел Чилев от ІІІ Б клас имат диплом „ПЪРВА СТЕПЕН“ за представянето си в същата категория.
В състезателна секция „Математика“ финалисти с максимален резултат от 100% и І място в България завоюваха Зайнеп Хаджиева от ІІ А клас, Иван Макриев и Ангел Чилев от ІІІ Б клас, в съответните възрастови групи.

В състезателни секции „Човекът и природата“ и „Английски език“ с „ПЪРВА СТЕПЕН“ са отличени Ангел Чилев и Илия Кирев.
Гордост за всички ни е изключителното представяне на Ангел Чилев с четири златни грамоти, Илия Кирев и Иван Макриев с по 2 златни и 2 сребърни. Те са учениците, завоювали призовите места в повечето категории.

Поздравления за нашите талантливи ученици!
Трето основно училище „Братя Миладинови“ се гордее с тях!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене