Пациент нападна медицинска сестра, докато му помага

Медицинска сестра от спешното отделение в Перник е била нападната и бита от пациент докато е зашивала раните му. Жената е приета в неврологично отделение на пернишката болница със сътресение на мозъка.

Случаят е от вчера. Извършителят на побоя е задържан. По предварителни данни той е бил употребил алкохол, каза говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов.

„Вчера около 15.40 часа е подаден сигнал в полицията от ЦСМП- Перник във връзка с агресивен пациент.Служители от Първо районно са реагирали незабавно и на място е установен и задържан 32- годишен перничанин, който е проявил вербална и физическа агресия спрямо медицинско лице. Пациентът е посетил спешното отделение за хирургическа интервенция. Причините за случилото се са в процес на установяване. Проведени са първоначалните процесуално следствени действия. Уведомен е дежурен прокурор и е започнато бързо производство.То е по чл.131 ал.2 т.3 във връзка с чл.130 ал.1 от НК . В такива ситуации и ако остане тази квалификация законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 5 години”, заяви Алексов.

Битата сестра е дългогодишен служител в отделението. Нападението над нея е поредният случай на агресия спрямо медицинско лице, каза директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова” д-р Анатоли Митов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене