ОБС гласува: Благоевград започва изпълнение на грандиозния проект за парк „Бачиново“! Съветниците одобриха поемането на дълг от 17 млн. лв

След горещи дебати в залата на общински съвет Благоевград предложението за поемането на дълг от 17 млн.лв за изпълнението на грандиозния проект за нов аквапарк и обновление на парк „Бачиново“, бе прието с гласовете на 24  съветника. 12 гласуваха против.

Остро срещу приемането на дълга се изказаха съветниците Павлин Янкулски, д-р Вл. Пандев, Кр. Роячки ,Калоян Хаджийски, според които решението ще загроби града за поколения напред . Опроверга ги д-р Таковски ,който заяви,че подобни грандиозни проекти се изпълняват от всички общини .

„В Русе, Търново и други места теглят заеми за да оправят парковете си , те са глупави ,ние сме умни така ли ,стига сте спекулирали със страховете на хората ,обърна се към противниците на проекта д-р Таковски. Напрежението бе голямо ,кметът Стоянов отговори на въпроси и на изказването на съветниците ,убеждавайки ги ,че поемането на дълг не носи рисковете ,за които говорят .

Предложението бе внесено за втори път този път от група общински съветници   Припомняме, че първото предложение бе направено на 27 май 2022 г. на редовно заседание Общински съвет Благоевград и бе отхвърлено.

Идеята, зад която застава екипът на кмета на Благоевград, е реконструкция на парка „Бачиново“ и ремонт на съществуващия покрит басейн и аквапарк, които да се превърнат в модерен термален център. Целият проект е озаглавен „Ѕсарtо Тhеrmе АquаРаrk Васhіnоvо“. ОЧаквайте подробности

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене