Борисов показа ГРАФИКА на нещо чудовищно, което се е случило в България при „Промяната“

Набиха ни високите лихви, следващото правителство, майка му жална

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Габрово. Той се пусна на живо от ЕТЪР – Етнографски музей на открито. Борисов е придружаван от Томислав Дончев и Кирил Ананиев.

 

Тримата обсъдиха какви проекти уж са започнати от предишната власт, а реално няма нищо конкретно.

„По-фрапантното е, че са казали, че се строи тунелът под Шипка, а имаше опасност да не започне. Сега гледам, че някой се хвали с него. Обект, с който се занимаваме от няколко години“, заяви Дончев.

От своя страна Борисов припомни какъв заем е изтеглен.

„Вчера държавата задължа с още 5 милиарда в евро. А чувам, че още 2 милиарда и 200 милиона. Асен Василев, за да излъже, че има излишък в бюджета, тегли заем. Това е капан за служебното правителство. Които сега теглят, защото нямат пари за пенсии, за заплати“, коментира още той.

„Вчера пазарите са видели, че България вече е неплатежоспособна, България е в тежка криза и затова ни набиха високите лихви. Това е капан за всяко следващо правителство. Следващото правителство, майка му жална“, каза още Борисов.

Инфлацията е чудовищна. Ние това не го позволихме 12 години, посочи той и показа графика на инфлацията.

По думите на Борисов Кирил Петков и Асен Василев са направили така, че всичко, за което работим, да отива за погасяване на дългове.

Ако тази политика продължи след 2-ри, това означава Международният валутен фонд да дойде и да започне да управлява финансите на държавата“, прогнозира лидерът на ГЕРБ

Чувам, че идват делегации от Полша, ще имаме Ф-16, Грипен, ще станем държавата с най-модерна авиация. Лично аз не съм оптимист за нищо, само да сме живи и здрави“, заяви Борисов.

Те имитираха кибер атака в пощите, защото нямат пари да платят пенсиите.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене