Класация потвърди че Благоевград е пред фалит!

Най- задлъжнели са в Банско ,Разлог и Петрич

Област Благоевград се нарежда на 6-то място по брой обявени на търг имоти, видя Топ Преса  като справка в регистъра на публичните продажби към Камарата на частните съдебни изпълнители сочи, че в момента 148 имота в Пиринско са на тезгяха. Първенец в негативната класация е област Бургас, следвана от Варна, Добрич, София-град и Хасково.

Сред обявените за продан имоти в Пиринско най-много са в Банско, Разлог и Петрич. Разпродават се апартаменти, къщи или етажи от къщи, земеделски земи, хотели, призводсвтени бази, гаражи, магазини, офиси, парцели, заведения и др.Банско  и Разлог реализираха бум на строителството и инвестициите преди години ,разчитайки на притока на туристи .

Всеки жител на двата града стана хотелиер. Сметките не излязоха и в момента огромни хотелски комплекси в Банско се продават от години ,призрачни недостроени сгради стърчат като свидетели на някогашния подем. Градът на кредитните милионери Петрич отдавна загуби този си блясък, милионерите им фалираха и в момента разпродават имуществото им .

Сред длъжниците са популярни имена на бузнесмени, които не са успели да обслужват банковите си кредити и се е стигнало до принудителното изземване на имушеството им. Някои от имотите се продават от години и с всяко следващо обявление, цената им пада, въпреи това обаче, купувачи няма.

Припомняме, че област Благоевград удари дъното по доходи през последните години, изпреварвайки доскорошния лидер – Видин. По време на т. нар. коронакриза бяха регистрирани рекорден брой безработни, а голяма част от дребния и среден бизнес фалира. Липсата на инвестироти и условия за развиване на бизнес се отразява пагубно на цялата област, която вече оглавява почти всички негативни класации.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене