Проф. Светлана Шаренкова: Прайд провокация

В София за поредна година бе проведен гей парад, или Прайд, както го наричат мейнстрийм медиите, които възвеличиха това събитие като „връх на демокрацията, правата на човека, прогресивното и модерното”. Това показно събиране на хора с хомосексуална ориентация отново издигна лозунгите за приемане на противоконституционната Истанбулска конвенция, за разрешаването на гей браковете, за приемането и прилагането на противоестествената джендър идеология и за „толерантна” и „демократична” цензура и наказания над всеки, който не е съгласен с тях.
Разбира се, всички тези псевдоидеологии и практики са не само несъвместими с българската конституция и българските православни и национални традиции, но те са в противоречие на моралните нагласи на огромното мнозинство от българите.
У нас хората с нетрадиционна ориентация имат защитени от закона права и провеждането на подобен „парад” е безсмислено и неуместно предизвикателство към останалите, които следват хилядолетните български, патриархални нрави.
Изключително обидно е, че софийският гей парад за поредна година се проведе в подножието на Паметника на Съветската армия. Това е очевидна провокация на неговите организатори, но отговорността е и на Столична община и на кмета Йорданка Фандъкова, които са позволили това събиране точно на това място. Съветската армия е дала милиони жертви в битката за освобождаване на Европа и света от фашизма, паметта на тези доблестни мъже и жени не заслужава подобна гавра! Те не се завърнаха при семействата и децата си, оставиха костите си по бойните полета на Европа! В нацистките концлагери, ликвидирани от Червената армия и нейните съюзници, загиваха представители на нации и етноси, обявени от Хитлер за „непълноценни”, но там са пращани и хомосексуалисти. Уви, с пошлия си спектакъл днешните представители на тази „нетрадиционна” общност фактически реабилитират фашизма, поругавайки паметта на армията, дала решителен принос за неговия край!
Грозно е, че „парадът” бе проведен пред Паметника точно в Деня на Русия – 12 юни, когато народите на Руската федерация честват своята държавност, но и скланят глави в памет на своите герои, които има всяко руско семейство! Това е непростима и вредна за българския национален интерес обида към една братска, славянска, православна страна.
Затова: Никога повече гей паради в центъра на София и пред Паметника на Съветската армия!
Нека виновните длъжностните лица да понесат тежката си морална и политическа отговорност!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене