Нощ на литературата в Благоевград

Благоевград се включва в европейската иницитава Нощ на литературата. Чете се едновременно в различни градове в България и Европа. Четенията се провеждат на различни локации, наречени „читателски гнезда“. В Благоевград гнездата са Градската художествена галерия, Мощанската къща и Регионалната библиотека. Началото на четенията е 18:00 часа.

Събитието в Благоевград се осъществява с активното включване и организация на партньорите: Литературен клуб „Порив“, Културен център NaChe Academy, Регионалната библиотека „Димитър Талев“, Градската художествена галерия.

Това е 11-то издание на формата, който има за цел популяризиране на съвременната европейска литература и се провежда по едно и също време в десетки европейски градове. Четат се откъси от съвременна европейска поезия и проза, публикувана след 2000 г. и издадена на български език.

Да послушаме заедно на 7 септември 2022 г. откъсите от книги, преведени от различни европейски езици и прочетени на глас от интригуващи и талантливи личности: https://noshtnaliteraturata.com/knigi/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене