ШОК! Хадндбалният отбор на Гоце Делчев взе тежко решение!

Здравейте, Приятели на хандбала!

Новият състезателен сезон чука на вратата с нови предизвикателства!

Ръководството на ХК „Пирин 64“ Гоце Делчев взе едно много важно и трудно решение, което силно вярваме, че е правилното.
А именно – през сезон 2022/2023 г мъжкият отбор спира участие в А група мъже и ще участва в Б група мъже. Това решение не е породено от липса на финансиране, както обикновено се случва в българския хандбал. Напротив – Клубът е обезпечен финансово и няма проблем от това естество. Община Гоце Делчев винаги е била силната подкрепа за спорта в гр. Гоце Делчев, за което благодарим. Решението е чисто стратегическо и кадрово, бе взето въз основа на няколко фактора: отказали се състезатели, голям брой външни играчи и най-вече – след 6 години работа в детската школа, имаме първите млади момчета, на които трябва да се даде шанс за развитие и в мъжкия хандбал.

Отборът в Б група ще бъде сформиран от предимно млади момчета от школата, от която вече излизат първите 17, 18,19 годишни момчета. Заедно с тях ще останат и няколко по-опитни момчета от миналогодишния отбор, за да може по – лесно и плавно да навлизат в мъжкия хандбал.

Краткосрочните цели, които сме си поставили са: силно представяне в Б група през сезон 22/23 г., навлизане на все повече момчета от школата, трупане на опит и подготовка за А група.

Дългосрочната цел за период от 1 до 3 години е: завръщане в А група мъже с обигран млад отбор, съставен предимно от момчета от школата, борещи се класиране на челни позиции.

Вярваме, че това е правилният път и е дошъл точният момент за него.

Благодарим на всички състезатели, участвали в мъжкия отбор през последните 6 сезона в А група за коректността, себераздаването, за силните емоции, за тежките моменти, за радостта! Благодарим Ви, че извървяхме този път заедно!

Благодарим и на всички други, които помагаха и ще продължат да помагат на отбора, както и на най-знаещата и най-подкрепящата публика. Разчитаме на вас и за напред, за постигането на още по големи успехи и радостни моменти заедно.

Успехите бяха на лице:
1 път вицешампиони на България
1 път бронзови медалисти на България
2 пъти финални плейофи за златните медали на шампионата
1 път финал Купа България
3 пъти финална четворка купа България

ХК „Пирин 64“ винаги е имал високи цели, така ще бъде и занапред.

Само Пирин!!!🤾‍♂️🤾‍♂️🤾‍♂️🤾‍♂️🤾‍♂️

От ръководството на ХК „Пирин 64“ гр. Гоце Делчев.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search