Община Благоевград възстановява обществената тоалетна в центъра

Неработещата от години обществена тоалетна в Централната градска градина в Благоевград ще бъде ремонтирана и до няколко месеца дейността ѝ ще бъде възстановена. Това съобщи на пресконференция кметът Илко Стоянов. Предстои цялостен ремонт на фасадата на санитарното помещение. Ще бъде направена хидроизолация, а старите плочки и сифони ще бъдат заменени с нови. Предстои да бъдат монтирани и моноблокове.

„Липсата на работеща обществена тоалетна създава неудобство за жителите и гостите на града, ето защо залагаме обекта в предложението за актуализация на бюджета, което ще бъде разгледано на сесия на Общински съвет“, коментира кметът Стоянов.
По време на пресконференцията той подчерта, че предстои да бъдат извършени и наложителни ремонти на общественозначими обекти, както в града, така и в малките населени места в общината.

Ще бъдат ремонтирани общинските помещения, засегнати от пожара на емблематичната сграда „Купола“, възникнал през м. септември 2021 г. Предстои и обновяване на климатична инсталация на СК „Пирин“, кв. Еленово.
Освен това е предвиден ремонт на покрива на бившия Здравен център в с. Селище, както и обновяване на покрива на спортна сграда на футболно игрище в с. Логодаж, заедно с реновиране на терена и съблекалните. Предстои изграждане на навес и ремонт на санитарни помещения и в бившето училище в село Логодаж.

Това са само част от обектите, заложени в предложението за актуализация на бюджета и дейностите ще бъдат реализирани, в случай че точката бъде одобрена от общинските съветници в Благоевград.

“Бюджетът се прие твърде късно заради забавяне на национално ниво. В капиталовите разходи беше заложено обновяване на гробищният парк, който ще остане за реализиране през следващата бюджетна година, защото е невъзможно да се изпълни до края на м. ноември. Целта ни е с актуализацията на бюджета да изпълним повече обекти, за да можем да усвоим субсидията от държавата“, коментира кметът Стоянов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене