Кметът Илко Стоянов: С актуализацията на бюджета ще предложим промяна на капиталовите разходи

Предстои Община Благоевград да внесе предложение за актуализация на бюджета. По този повод кметът Илко Стоянов даде пресконференция, по време на която заяви, че ще бъде предложена промяна в капиталовите разходи. Той допълни, че първоначално заложеният ремонт на Гробищния парк, за който са били предвидени над 1 млн. лв. ще бъде отложен за следващата година, а средствата, които ще се освободят, ще бъдат пренасочени към реализацията на по-малки обекти.

„Няма да се отказваме от нито един обект, заложен в капиталовите разходи“, подчерта Илко Стоянов и добави, че просто се налага част от обектите да бъдат пренасочени за изпълнение за следващата година.

„Големият обект, който сме заложили е пазара и по – конкретно изграждането на покрит пазар. Искаме да направим нещо много модерно, което да има повече въздух и пространство. Срокът, които сме си поставили е до края на ноември пазарът да бъде завършен. Разбира се това ще се случи ако времето позволява“, коментира кметът на Община Благоевград.

Той припомни, че днес е последният работен ден на пазара в този му вид. От утре търговците ще могат да продават своята продукция в закрития пазар.

Сред другите по-малки обекти, които се планува да бъдат изградени, са тоалетна в Градската градина, както и покрив на стадиона в Логодаж.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене