Успешно приключи „Лято в музея“ в Разлог

Официално приключи „Лято в музея“ 2022 в Разлог. В последния ден от летните занимания, организаторите от община Разлог и Историческия музей изненадаха летните приключенци с празнична програма и много изненади. Всички деца получиха и персонални сертификати, връчени от зам.-кметовете на община Разлог Иван Гюров и Гергана Колчева-Фарфарова.

Народни песни и танци, редица български традиции и обичаи, бяха само част от дейностите в които се включиха децата. Участие взеха, както екиът от музейни специалисти, също и обществени възпитатели, представители на Центъра за обществена подкрепа и доброволци. Гости на мероприятията бяха и местни хора и дейци, част от които представители на различни институции, ПП „Рила“, БЧК и други.

В двора на музея децата се учиха да точат баница, видяха, как се прави сирене, преде се на хурка, и научиха интересни и важни факти за произхода на българския химн, герб, както и за бележити български войводи и хайдути. Особено атрактивно бе посещението на Национално хайдушко движение, както и екскурзията до открития археологически обект „Писаната църква“. Много креативност и въображение показаха в заниманията по изработване на изделия от глина, и часовете в които малчуганите усвояваха важни социални умения – да бъдат толерантни един с друг, да си помагат, да бъдат екипни играчи и истински приятели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене