Броени дни до големия празник в Белица

Остават броени дни до 9 септември/петък/, когато в Белица ще се проведе празникът на Община Белица „С любов и вяра в общите ценности“, под патронажа на кмета на общината Радослав Ревански.

За най-малките от 14.00 ч. на сцената ще излезе Мая Бежанска с кукленото представление „Роден под щастлива звезда”.

От 14.00 и от 15.00 ч. всички присъстващ ще усетят емоцията от силата и майсторството на пехливаните в пехливанските борби и майсторите на футбола-ветерани, които ще се разиграят на градския стадион. Щандове на открито ще отворят местните производители на сувенири, земеделска и екопродукция.

От 15.00 ч. самодейни колективи от близки и далечни български читалища ще разкрият красотата на песента и танца.  Народния певец Николай Славеев ще излезе на сцената от 18.00 ч.

Пъстра трапеза от местни кулинарни специалитети, приготвена от сръчните ръце на жените от общината ще бъде наредена за всички кулинарни любители.
Във вечерната програма за ярки постижения в областта на образованието, спорта и културата, посветено изцяло на младите и усилията, които кметовете правят, за да превърнат градовете си в привлекателно място за развитието им, в своя 30-и юбилей в-к „Стандарт“ е приготвил награди и тематична изложба „10 причини да остана в моята Белица“.

Книгата „Чудесата на Родопите – 50 митове“  ще бъде представена лично от авторката й г-жа Силва Бозукова.

От 21.00 ч. колоритната фолк звезда – Джена ще радва публиката с неповторимите си поп-фолк песни.

Празникът ще завърши с тържествена заря.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене