624 907 ЛВ. ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ ЗА ИЗХРАНВАНЕ НА НАЙ-БЕДНИТЕ ЖИТЕЛИ В ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

500 жители на общината получават обяд пет дни в седмицата по проект BG05FMOPO01-5.001-0208-C09, „3-1 – Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в община Гоце Делчев”. Проектът обхваща най-уязвимите социални групи с цел намаляване броя на живеещите в бедност лица чрез преодоляване на основно материално лишение.

Приготвената храна е съобразена с нормите за здравословното и балансирано хранене, предоставя се пакетирана в индивидуални опаковки. Община Гоце Делчев е създала необходимата организация, така че ако има приготвен, но неполучен обяд, той да бъде преразпределен на предварително определени нуждаещи се хора. По проекта се изпълняват и съпътстващи мерки, отговарящи на нуждите на целевите групи и изискванията на финансиращата програма.

Топъл обяд се осигурява вече втора година и до 30.09.2022 г. са обезпечени необходимите средства, за да продължи тази важна за общината ни социална дейност.

Проектът се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU, като част от отговора на Съюза на пандемията от COVID-19.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене