Цветан Цветанов: Напускам парламента, оставам начело на предизборния щаб!

Няма никаква драма от това, че председателят на ПГ на ГЕРБ в 42-рото Народно събрание ще напусне парламента, заяви Цветан Цветанов. Подалият оставка обаче ще остане зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията.

Решението за напускането на парламента щяло да покаже, че Цветанов не иска да разцепва ГЕРБ, каза №2 в управляващата партия. Няма от какво да се срамувам, каза Цветанов. Той споделил решението си с премиера Бойко Борисов, с когото работят заедно от 2001 година. Цветанов е възпрепятствал депутати, които искали да го посрещнат на летище София днес. Цветанов се завърна от конференция в САЩ.

„Чух, че в края на 2018 година съм направил опит да отклоня проверка на Инициативен комитет. Тези, които изнесоха тази информация, трябваше да публикуват цялото писмо, за да се види цялата истина. Писмото беше изпратено до Бойко Борисов, Румен Радев, Сотир Цацаров, Цвета Караянчева, всички председатели на парламентарни групи в парламента, до мен, до Йорданка Фандъкова, Мая Манолова. Какво съм направил аз, като председател на вътрешната комисия. Спазил съм административно-процесуалния кодекс. Това ме задължава закона и аз съм го спазил. Препратил съм писмото на Инициативен комитет „Лозенец“ до кмета на София Йорданка Фандъкова. След направената проверка, Столична община трябваше да информира и нас от вътрешната комисия. В никакъв случай не може да се говори за лобизъм спрямо фирма „Артекс“. Когато се влиза в заблуждение, се създава политическо напрежение. В случая жертвата бях аз“, обяви Цветанов на извънреден брифинг в парламента по повод избухналите скандали с апартаменти на преференциални цени.

„Искам категорично да заявя, че решенията, които съм взимал в политиката, съм споделял с най-близките ми хора. Така направих и днес, като споделих решението с премиера Бойко Борисов. Двамата винаги сме се ръководили и единствено от законността. Когато създавахме ПП ГЕРБ, за спазим закона, аз поех ръководството на партията. За нас позицията и постовете нямат никакво значение. За нас винаги каузата е била най-важна. Никога не съм се противопоставял на волята на нашия лидер. Искам да благодаря на всички, които се застъпиха за мен. Няма от какво да се срамувам. В никакъв случай не трябва да се говори, че има политическо разделение в ГЕРБ. Такова нещо няма. Категорично мога да кажа, че съм взел решение, с което ще успокоя всички манипулации, че Цветанов иска да завземе ГЕРБ, че Цветанов иска да разцепи ГЕРБ. Винаги сме били екип и за мен това е най-важното. Каузата е най-важна и искам да ви помоля, да спрете със спекулациите, че има разделение при нас“, категоричен бе вторият в ГЕРБ.

Цветанов благодари на всички, които са били обективни. „Благодаря и на тези, които направиха спекулации и манипулации по темата. Искам категорично да заявя, че всичко, което съм правил, винаги съм се ръководил от законността и морала. Винаги съм спазвал правните норми“, заяви още Цветанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене