Заради липса на персонал новият наемател на ресторанта на Майстор Миро край Усойка се отказа само след месец

Един месец след като стартира бизнеса наемателят на бившия ресторант на покойния Майстор Миро в бобошевското село Усойка затвори заведението и се върна на работа като охранител в София.

„Наемът беше 750 евро за хотела и ресторанта, но наемателят се отказа, защото не можа да намери добре обучен персонал. В началото му потръгна, но не можа да се справи и се отказа. Сега отново търся наемател или купувач. Сградата е с 860 кв.м разгъната площ. Продавам я по 300 евро на кв.м. Аз и съпругата ми не можем повече да се занимаваме с търговия“, заяви пред репортер на „Струма” собственикът на ресторанта Йордан Асенов.

„Ивайло имаше желание да разработи ресторанта, така както е било при Майстор Миро, но в момента ситуацията е друга. Няма голямо движение по главен път Е-79, както беше, преди да открият АМЧ „Струма”. В ресторанта направиха един рожден ден на местен жител и го затвориха, няма клиенти, няма оборот…“, коментираха местни жители.

Както „Струма“ писа, Ивайло Велинов от дупнишкото село Самораново нае ресторанта, който собствениците се опитват да продадат, след като Майстор Миро го напусна през 2016 година, когато АМ „Струма“ беше пусната, и отвори друг край симитлийското село Железница. Движението по главен път Е-79 обаче намаля драстично и това срина бизнеса на сърбина.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене