ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ЕЖЕГОДНАТА НАГРАДА „ПОСЛАНИК НА ДОБРОТО“ ЗА 2022 Г. НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва набирането на кандидатури за участие в инициатива на „Посланик на доброто“. Наградата се връчва на личности, включително на деца, организации, допринесли за промяна в живота на семейства в беда и затруднено положение. Инициативата се провежда ежегодно.

Да бъдем добри означава, че превръщаме живота в приятно и удовлетворяващо преживяване за себе си и за другите като правим отговорни, морални избори. Без добри постъпки животът ще изглежда тъжен – без състрадание, доброта или любов, като самотно и негативно преживяване. Добродетелите са основните качества на доброто.

Ние ставаме „добри в доброто“, като практикуваме добродетели. Всички деца се раждат с вродена доброта и виждайки добрите дела, нашето общество е в състояние да промени ценностната им система, като ги възпитава и изгражда като пълноценни личности, които да продължат стореното добро. И тази година Държавната агенция за закрила на детето търси истории за сторено добро от цялата страна, а най-вълнуващите от всички ще бъдат заснети и популяризирани от нас в цяла България.

Може да номинирате и споделите своите кандидатури като представите истории за „Посланик на доброто“ и изпратите:

истории за сторено добро за деца и/или техните семейства с обем: до една стандартна страница за всяка история – A4, 2 500 знака;
краен срок за изпращане – 1 октомври 2022 г. на e-mail: sacp@sacp.government.bg

Наградата „Посланик на доброто“ ще бъде определена от комисия, ръководена от председателя на ДАЗД. В комисията ще участват представители на Съвета на децата към ДАЗД, експерти, общественици, представители на медиите и др. Наградата „Посланик на доброто“ ще бъде връчена на специална церемония.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене