Югозападният и Софийския университети разкриват нова, съвместна магистърска програма – „Иновации в училищното физическо възпитание”

Нова магистърска програма – „Иновации в училищното физическо възпитание”, разкриват съвместно Югозападния университет „Н. Рилски” – Благоевград и Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Студентите ще се обучават в задочна форма в продължение на два семестъра, като приемът ще се осъществява чрез изпит (за държавна поръчка) и по документи (за платено обучение). Самата програма е насочена към специалисти, които вече имат придобита професионална квалификация „Учител по физическо възпитание и спорт“.

Основната цел е да предложи подходящо продължение на бакалавърската степен в същото професионално направление. Чрез включените в нея учебни дисциплини се осигурява необходимото надграждане на педагогическите и теоретико-методическите знания и умения на специалистите по физическо възпитание и спорт.

Обръща се специално внимание на съвременните тенденции и подходи за контрол, оценка и оптимизация на учебния процес по физическо възпитание и спорт. Завършилите могат да се реализират като: учител по физическо възпитание и спорт; учител, спортна подготовка; ръководител, спортна организация; служител, спортна организация, специалисти в различни образователни институции, експерти в МОН и ММС; специалисти или експерти в направления, свързани със спецификата на преподаване на физическо възпитание и спорт в образователната система, в центрове за подкрепа на личностното развитие или неправителствени организации, медии и др.

Припомняме, че от зимния семестър на предстоящата академичната 2022/2023 г. за първи път в Техническия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се приемат и обучават студенти в седем нови магистърски програми – „Технологично предприемачество“, „Социална логистика“, „Корпоративна сигурност“, „Регионален мениджмънт и градска икономика“, „Мениджмънт и икономика на околната среда“, „Аутсорсинг и киберсигурност“ и „Геопространствено разузнаване и анализи“.

Обучението ще се провежда съвместно с Националния военен университет „Васил Левски“ и Софийския университет. Студентите, завършили всяка от тези седем нови магистърски програми, ще придобият професионална квалификация „Магистър-инженер“ в професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене