Вечерни новини! АЛО измамниците превземат Гърция!

Идва помощ от южната ни съседка

Взели 30 000 евро за измислена операция на близка роднина

Трима са арестувани

Трима участници в алоизмама, при която били взети 30 000 евро от възрастна жена от Гърция, бяха арестувани с помощта на служби от южната ни съседка.

Акцията за задържането се провела на 22 и 23 август в град Солун и в град Ветово. Работата е започнала след телефонна измама, която била извършена на 20 август. Мошениците се свързали с жертвата и поискали пари за спешна операция на близък.

Малко след лъжливото обаждане, в Солун е задържана 67-годишна българка, в която била открита част от сумата – 21 650 евро и 229 долара. С помощта на Службата за защита на имуществото в Солун, криминалисти от “Националната полиция” и колегите им от Русе бил обискиран имот в град Ветово, който се смята за Мека на алоизмамниците. Там бил арестуван фактическият извършител на измамата – мъж на 40 години. Изяснено е, че в схемата участвала и 65-годишна българка. И тримата участници в измамата били осъждани. Групата се проверява и за друга измама, за която “Труд” писа.

Преди дни в град Лираса по същата схема 85-годишна жена даде 6000 евро уж за операция на дъщеря є след пътен инцидент. Смята се, че в престъпните схеми участват много български имигрантки в южната ни съседка, които се подвеждат по обяви за работа, публикувани в имигрантски фейсбук групи на нашенци в Гърция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене