Подготвят фестивала „С хляб, вино и песен“ в Симитли

За втора поредна година в град Симитли ще се проведе фестивал на мъжките певчески групи „С хляб, вино и песен“. Към момента тече трескава подготовка на събитието, което още с първото си издание предизвика огромен интерес и даде силна заявка да се превърне в традиционно мероприятие за Община Симитли, съобщават от общинската администрация..

Във връзка с второто издание на фестивала по – рано днес бе проведена среща с участието на кмета на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, Любомир Марянски, ръководител на ансамбъл „Веселие“, който заедно с Калина Марянска, са основни организатори на фестивала, представители на читалищните настоятелства, кметове на кметства и други.

В хода на разговорите стана ясно, че към момента желанието си да участват са заявили над 25 групи от цялата страна.

Второто издание на фестивала „С хляб, вино и песен“ ще се проведе на 6-ти септември, като на малко по – късен етап, спрямо заявките за участие, ще бъде уточнен началния час на събитието. Мястото на провеждане е площад „Септември“ в град Симитли, като специални гости ще бъдат Малин Домозетски и Снежина Андреева. Двамата ще повдигнат градуса на настроението и ще приканят всички на голямо хоро.

Фестивалът няма да има конкурсен характер, но всяка една от групите ще бъде наградена след представянето на участниците, които пред публика ще изпълнят по две песни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене