Две фирми ще ремонтират пътя Белица-Семково

Две фирми си поделиха ремонта на общинския път между Белица и Семково, който общината раздели на 2 обособени позиции и определи обща прогнозна стойност от 8 137 330,01 лв. без ДДС. Едната е софийската „Вера Строй“ ЕООД с управител Велин Велев, втората – „Терол“ ЕООД, която също е от София и е с управител Александър Терзиев. И двете фирми са получили по 100 точки на обявената обществена поръчка.

В понеделник кметът Радослав Ревански подписа финалния протокол на назначената комисия, която трябваше да направи класирането на участниците по критерий „Икономически най-изгодна оферта“. Очаква се тази седмица да бъдат сключени и договорите с двете фирми, след което започва да тече срок за обжалване в Комисията за защита на конкуренцията.

Ремонтът на пътя бе една от смелите задачи на общинския кмет, който е решил да превърне Семково в европейски курорт и преди по-малко от месец, в последните дни от управлението на редовното правителство, той успя да осигури над 10 млн. лв. Обществената поръчка стигна до избор на изпълнители за рекордно краткия срок от 3 седмици, понеже тя бе обявена предварително, още докато парите бяха само химера.

Докато пътят бъде ремонтиран, Ревански се надява Министерството на земеделието и храните да прехвърли на общината 114,54 ха горски фонд в местността, за да може да започне търсене на пари за следващия етап от модернизацията на курорта – къщички от дърво и камък – алпийски стил.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене