От днес Спецпрокуратурата спира да приема жалби и сигнали

Считано от днес регистратурата на Специализираната прокуратура се закрива, а жалбите, сигналите и молбите по преписки и досъдебни производства ще могат да се подават в Софийската градска прокуратура, в Съдебната палата, съобщиха от прокуратурата. Преустановява се приемането на документи от граждани, институции и др.

Това не се отнася за всички видове престъпления, а само за онези, които ще бъдат от компетентността на градска прокуратура, като например престъпления от общ характер, извършени от съдии, прокурори и следователи, от други лица с имунитет, от членове на Министерския съвет, както и делата за престъпления против републиката.

Промяната се налага заради влизането в сила на промените в Закона за съдебната власт, с които се закрива специализираното правосъдие в България. Жалбите, сигналите и молбите ще могат да се подават в Информационен център в Съдебната палата в гр. София, бул. „Витоша“ № 2, вход централен, партер, каб. № 79 и Регистратура на СГП на ет. 2 в същата сграда всеки делничен ден от 08:30 ч. до 17:00 ч. без обедна почивка, се посочва в съобщението.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене