Кметът на Кресна с призив към съгражданите си

Кмет на Кресна Николай Георгиев призова жителите на общината за дарения за ремонт на Народно читалище „Култура 1932“.

„Сградата на читалището в гр.Кресна е най-достойното място, където да се експонирана постоянна изложба посветена на миналото, настоящето и бъдещето на нашия прекрасен роден край”, каза Николай Георгиев.

В момента община Кресна разполага с две готови експозиции – Кресненско-Разложко въстание и Яне Сандански, които могат да бъдат изложени във фоайетата на читалището и да се превърнат в постамент, върху който да да се надгражда.

Тази година общината ще инвестира в ремонт на сградата, подмяна на дограмата и възстановяване на покривната конструкция, която тече силно. Ще се създаде и мултимедийно съдържание към двете експозиции с текстове на български, руски и английски език, но парите няма да стигнат за крайно необходимите вътрешни преустройства и ремонти.

„Ако успеем да наберем достатъчно средства ще можем да завършим ремонтите до края на лятото и нашият музей ще може да заработи още тази есен. Ангажираме се на фасадата да поставим паметна плоча с имената на всички дарители, независимо от сумата, която са предоставили”, казва още кметът на Кресна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене