Манастирът „Св.Георги“ в Хаджидимово отвори врати за детски лагер

В манастира „Св.Георги“ в гр. Хаджидимово се провежда поредния летен православен детски лагер. Първата смяна е за момчета. По традицио лагерът се организира от Неврокопската света митрополия и провежда с благословението на Негово високо преозвещенство Неврокопски митрополоти Серафим.

За ежедневието на децата разказва учителят Светослав Костарев: „Събуждаме ги сутрин в 7:30 ч., присъстват на богослужение, след това имат закуска, час по вероучение, свободно време за игри и вечер отново всички се събираме в храма да присъстваме на вечерното богослужение. В края на деня, около 22 часа,се събираме за молитва преди лягане, изпяваме химна на Република България и всички се отправят по стаите си за спане“.

Тази година мотото на лагера е „Ако някой Ме люби , ще спази словото ми“. Темите, с които занимават децата, са посветени на притчите Христови. При децата, които пристъпят портите на манастира и успяват да изкарат цяла лагерна смяна, отивайки си вкъщи, родителите виждат наистина една промяна. „Няма как да не се отрази благодатта на Св. Георги и Божията благодат, която децата получават тук в манастира, присъствайки всекидневно на службите, а и най-вече всяко едно дете в края на всяка една лагерна смяна се причестява с тялото и кръвта Христови и няма как тази благодат да не се отразява и след това в техния живот“, допълва учителят Костарев.

На този детски религиозен лагер в Хаджидимово пристигат деца от цялата епархия – Гоце Делчев, Благоевград, Петрич, Сандански и други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене