Смениха общинските лидери на ГЕРБ в Кресна и Разлог, Благоевград, Гърмен и Якоруда още чакат решение на Изпълнителната комисия

Общинските лидери на ПП ГЕРБ в Кресна и Разлог са сменени с решения на Изпълнителната комисия на партията. Тодор Гюрев е новото лице на ГЕРБ в Кресна и сменя Валентина Таскова. Д-р Емил Тончев пък заема мястото на д-р Мария Копанарова, председател на ОбС в община Разлог. Дамата си направи отвод и поиска да бъде освободена от лидерската позиция, която заема още от създаването на структурата в Разлог.

В останалите общини в Пиринско, без Благоевград, Гърмен и Якоруда, досегашните председатели запазват позициите си: в Сандански остава Стоян Стоев, в Струмяни – Кирил Укев, в Симитли – Лиляна Айкова, в Гоце Делчев – Никола Джингаров, в Сатовча – Румен Арнаудов, в Белица – Иван Стойчев, и в Хаджидимово лидер на структурата на ГЕРБ остава Наташа Стоянова.

ИК на ПП ГЕРБ все още няма решение за водачите в общините Благоевград , Гърмен и Якоруда, като произнасянето по кандидатурите на местните структури се очаква всеки момент.

Припомняме, че в областния център на Пиринско досегашният лидер на ГЕРБ Росица Димитрова, ексшеф на ВиК, събра 123 номинации срещу 70 за бившия директор на НП „Рила“ Красимир Андонов. В Гърмен партията в момента се ръководи от Верхад Ислямов, а в Якоруда – от Ваня Гатдерова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене