Под патронажа на кметът на община Белица Радослав Ревански за пета година се провежда Национален любителски „Мечи крос – 2022“ Белица

На 23 юли 2022 / събота/ от 10:30 ч. в град Белица, област Благоевград, разположен в полите на Рила планина ще бъде даден старта на петото издание на Национален любителски „Мечи крос – 2020“, организиран от Община Белица , Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ , „Парк за мечки „ и Народно читалище „Георги Тодоров 1885“.
Участниците ще се състезават на две дистанции 4 км. и 12.7 км. със старт пред сградата на община Белица .

Първа дистанция от 4 км. е с по-малка денивелация и финишира в м. „ Койчов мост ” в близост до началото на екопътека „Земен Рай” .
Пълната дистанция от 12.7 км., е за опитни бегачи и се изкачва към Парка за мечки . Тя е с финал в най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас. По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.

Събитието има състезателен характер в което ще участват мъже и жени. Голямата награда е Купата на кмета / мъже-жени/. Община Белица е осигурила и парични награди за 1-во, 2-ро и 3-то място. Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Парка за мечки са осигурили материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници в събитието.

За регистрация в „Мечи крос – Белица – 2022” на тел. 07444/2227 от 8.00ч. до 17.00ч. до 22 юли 2022 г. и на фейсбук страниците на СНЦ Пловдив бяга/ Plovdiv Run https://www.facebook.com/PlovdivRun и на https://www.facebook.com/maia.padareva

Всичко това е напълно безплатно и дава възможност на всеки участник да станете част от едно голямо събитие. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за мечки.
Организаторите очакват всички любители на спорта, природата и предизвикателствата да се включат в събитието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене