Ротарианци от Югозапада събраха 15 хил.евро за Украйна

Президентът на Ротори Дупница Николай Златарски дирижира благотворителна акция за изпращането на хуманитарна помощ за Украйна на обща стойност 15 000 евро. В инициативата са се включили клубове от Югозапада, участвали са и ротарианци от Швейцария. Изпратената към Украйна помощ включва медицински консумативи за пострадалите, които се лекуват в болничните заведения. Ротари клубовете Благоевград-Център, Банско-Разлог, Гоце Делчев, Самоков, Сандански, Петрич, Пазарджик и Дупница са събрали 7500 евро, още толкова са дошли от Швейцария.

„Повече от 4 месеца, ние българските ротарианци, сме в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна хора – деца, жени и мъже. Удвоихме своите усилия, за да продължим проектите си в полза на нашите общности, и добавихме помощта за украинските граждани. Ние, в Ротари клуб Дупница, активно помагахме на украинските граждани, които заживяха близо до нас. По идея на нашия президент 2021-2022 Ники Златарски и с подкрепата на Борислав Къдреков, дистрикт гуверньора на Дистрикт 2482 се свързахме с ротарианските клубове от трите швейцарски дистрикта (Дистрикт 1980, 1990 и 2000), за финансово съучастие в планирана хуманитарна помощ за украинския дистрикт 2232. Стойността на проекта като средства е на стойност 15 000 евро, в които 7500 евро от швейцарските ротарианци и 7500 евро – от българските. Часовете доброволен труд са повече от 200.

Закупувайки стоки тук, в България, ние осигуряваме подкрепа на нашия местен бизнес. Фирмите, към които се обърнахме, добавиха към пратката допълнително дарение. 6 палета са вече на място – при пострадалите хора.”, отчетоха свършеното от Ротари Дупница. Вече са дошли и думи на благодарност от Украйна. „Здраствуйте Ники. Мы уже получили 6 ваших палет на склад Ротари в Черкасах. Спасибо.большое вам и всем Ротари клубам Болгарии, кто учавствлвал в помощи. А также другим Ротари дистриктам.“, пишат украинците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене