ЮЗУ „Неофит Рилски“ участва със свой щанд на форум в Пловдив

За поредна година представители на Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“ участваха в Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика, който се провежда в Международния панаир в Пловдив. Преподаватели от университета запознаха присъстващите с бакалавърските, магистърските и докторските програми, предлагани от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Докторанти от катедра „Културология“ взеха участие в научно-практическата конференция „Съвременни бизнес модели за социална подкрепа“, която бе част от форума. В специалната програма бе включен и ревю-спектакълът, подготвен от представители на катедра „Изобразително изкуство“ под ръководство на проф. Емил Куков.

В рамките на събитието, което се провежда до 23 юни 2022 г. в Международния панаир в Пловдив, над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина представят своите продукти и услуги. В изложението участват над 50 компании от конвенционалния бизнес и 8 университета.

На откриването на форума присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, комисарят за работните места и социални права в Европейската комисия Никола Шмит, министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков и други представители на европейски и български институции.

Организатори на Десетия европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика в Пловдив са Националният съюз на трудово-производителните кооперация, Министерството на труда и социалната политика и Международният панаир – Пловдив. Събитието се провежда под мотото „Справедлива, солидарна и трансформираща социална икономика

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене