Андрей Гюров: Мафията си поиска държавата

Благоевградският депутат от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров откри емоционално дебатите преди гласуване оставката на парламентарния председател Никола Минчев. Гюров определи случващото се като показна атака.

„Мафията си поиска държавата! Мафията безцеремонно иска да удари върха на републиката – Народното събрание“, каза водачът на парламентарната група на ПП.

„Целта е ясна – търси се сплашване. Шоуто на мафията щеше да продължи, каквото и да беше направил Никола Минчев. Македонският сценарий е фалшив. Няма договорки, няма обещания. Всичко е измислено от човека на диванчето, който искаше да продаде националния интерес срешу отпадане на визите за САЩ“, каза рязко Гюров.

„Днес мафията ще си преброи гласовете в залата. Ако депутатите се уплашим от мафията, как българите да бъдат смели“, попита той.

Припомняме, опитът да бъде свален човекът, заемащ един от трите най-високи постове в държавата, беше иницииран от ИТН. Зад партията на Слави Трифонов застанаха с обединени сили ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане”. Четирите формации разполагат с числено превъзходство над управляващите от ПП, БСП и ДБ.

Следващата седмица предстои втора, още по-сериозна атака срещу управляващите – вотът на недоверие срещу кабинета „Петков“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене