ИМА ЛИ ВЛЯЗЛО В СИЛА РЕШЕНИЕ НА Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество- КПКОНПИ

МЕГА СКАНДАЛ! Отнемат имущество за над 1 млн. на политик от Неврокопско!

ИМА ЛИ ВЛЯЗЛО В СИЛА РЕШЕНИЕ НА Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество- КПКОНПИ, свързано с политик от неврокопския край? 

До ушите на информационна агенция ТОП ПРЕСА достагна информация, че съвсем скоро време, политик от неврокопския край ще се раздели с незаконно придобито имущество за дан 1 милион лева. Същия фигурира в регистъра на лица, заемащи висши публични длъжности и е разследван след сигнал от граждани и няколко правораздавателни институции. Провелено е щателно разследване, в хода на което било установено, че въпросният политик е извършвал ред незаконни финансови операции, удостоверени със съответните актове и съдебни решения. Също така е разследван за корупция и злобупотреби с евро средства.

По информация спусната ни от адвокат, който е представлявал въпросният политик но за тази му услуга не му било платено, касае се предимно за имоти с търговска цел, които спешно били прехвърляни на роднини и близки. В Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се вливат Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (ЦППКОП), съответното звено от Сметната палата, свързано с дейността по отменения Закон за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, и съответната специализирана дирекция от Държавна агенция „Национална сигурност“, свързана с противодействие на корупционни прояви сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, законът е категоричен че опитът да бъдат спасени имотите след датата на стартът на разследването е напълно излишен и отчаян ход от страна на санкционирания.

Новината ни беше потвърдена от три независими източници, които отгазват да назоват име. Гарантират ни обаче, че скоро регионът на град Гоце Делчев ще се прочуе с първите отнети скъпи и апетитни имоти придобити по престъпен начин от  местен политик благодарение на КПКОНПИ.

Запазване
Обаждане

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене