С фолклор, стари занаяти и изкуство Банско привлича туристи през лятото

За осмо поредно лято в Банско ще се проведе инициативата „Традиции и изкуство“. Културните вечери ще са в периода от 1 юли до 27 септември. За жителите и гостите на града е осигурена пъстра програма с различни прояви. В нея са включени демонстрации на бански занаяти, музикални и танцови уроци, образователни и опознавателни исторически информационни турове, филмова панорама, автентичен бански фолклор и многобройни изложби.

Музеен комплекс–Банско организира еднодневни инфотурове до археологически комплекс „Св. Никола” и късноантична крепост „Ситан кале” и образователни интерактивни игри   „Деца  в музея”. Паралелно с това, в читалище „Никола Вапцаров” ще се провеждат уроци по тамбура и народни танци, а всеки  четвъртък в Посетителския информационен център  ще се прожектират филми за Банско. Тази година ще бъдат представени 14 изложби на местни автори – на носии, резбовани икони, енергийни картини, живопис, художествена обработка на дърво и дървопластика.

С подробната програма можете да се запознаете в Туристически информационен център и в сайтовете bansko.bg и visit-bansko.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене